Scouting De Ruyter haalt flink bedrag op tijdens Jantje Beton Collecte!

Scouting De Ruyter haalt €1.341,- op zodat meer kinderen meer kunnen spelen.

Jantje beton collecte bij de binnenhof

In maart gingen de leden van Scouting De Ruyter langs de deuren tijdens de Jantje Beton Collecte.
Samen met 40.000 vrijwilligers elders in het land haalden ze geld op zodat meer kinderen meer kunnen spelen.

Het belang van spelen

Buitenspelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. 3 op de 10 kinderen spelen niet of slechts één keer per week buiten. Steeds meer kinderen kunnen niet lid worden van een club of jeugdvereniging. Deze kinderen zijn aangewezen op een speelplek in de buurt. Voor kinderen in kwetsbare speelposities is buitenspelen vaak onmogelijk. Terwijl spelen ontzettend belangrijk is voor ieder kind. Slootje springen, verstoppertje doen in de straat of buiten met vriendjes de wereld verkennen. Een leven zonder buitenspelen is ondenkbaar voor opgroeiende kinderen. De rol van scoutingclubs, jeugdverenigingen en leuke speeltuinen in de buurt wordt daarom steeds belangrijker. Het is daarom meer dan ooit hard nodig om geld op te halen.

Buiten met de boten bezig

De opbrengst

Die opbrengst is heel erg welkom. In Rotterdam-Ommoord haalden vrijwilligers van Scouting De Ruyter €1.341,- op. Dit seizoen wordt daar nieuw materiaal voor hun zeilboten mee bekostigd.

Iedereen die gecollecteerd en gedoneerd heeft: super dankjewel!

Super dankjewel en doe mee bij Scouting De Ruyter!

Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Ben je 7 jaar of ouder, dan mag je meedoen als Welp in de wondere wereld van Jungleboek en ga je op avontuur in de Rimboe, oftewel het Prinsemolenpark en ons Clubhuis.

Vanaf 11 jaar ga je het water op als een echte Waterscout. ’s Zomers ben je te vinden op en rond de
Bergse Plassen, zeilend, roeiend of op een heel andere manier. ’s Winters ben je weer druk met het onderhouden van je boot samen met de Bak waarin je bent ingedeeld en doe je mee met veel leuke
en uitdagende activiteiten op het droge in en rond het clubhuis.

Ben je nu ouder? Is geen enkele uitdaging voor jou te groot? Dan is een vrijwilligersfunctie iets voor
jou!